Mensen in de pot

boek

Al heel wat jaren geleden had Nederland een kolonie die Nieuw-Guinea heette. Daar wonen de Papoea's die toen (en nu nog) in het stenen tijdperk leefden, wat betekent dat alle gebruiksvoorwerpen nog steeds van steen zijn.

Emi en Okbon zijn twee Papoeameisjes die met de komst van een groot schip met blanken heel blij zijn. Emi krijgt een overhemd (dat veel te groot is) en Okbon een make-up doos (die ze niet weet te gebruiken) en ze zijn er zeer mee in hun schik. Ook de andere bewoners van hun dorpje aan de zee krijgen prachtige geschenken van de witte mannen.
Hierdoor worden echter de Warismannen, de oerwoudpapoea's, ontzettend jaloers en overvallen plotseling het dorpje. Emi en Okbon worden tijdens deze overval gevangen genomen en als buit mee teruggebracht naar het dorp van de Warismannen. Dwars door het gevaarlijke oerwoud, waar slangen, krokodillen, de bosgeesten en het Boze Oog op hen loeren. Daar komt nog bij dat ze elk moment door de Warismannen kunnen worden opgegeten, want dat is daar heel gewoon.
Maar dan komen de geschenken van de witte mannen dubbel goed van pas...

Terug naar Historische Jeugdromans
  • Geschreven onder het pseudoniem "Ynskje Ferwerda"
  • ISBN 90-205-1485-7
  • Uitgegeven in 1979 bij Westfriesland uitgeverij
© Ynskje Penning. Het copyright van de getoonde omslagen ligt bij de uitgever.

Voettekst