Gronings End

Cover: Gronings End

Gronings End is een boerderij in het noorden van Groningen, en sinds mensenheugenis van de familie Van Wieringen. Menso boert en is op latere leeftijd met Hanke Havinga getrouwd. Zij heeft dochters uit een eerder huwlijk, maar samen krijgen ze nog een zoon, Eelco. Tot grote vreugde van Menso is Eelco geÏnteresseerd in het boerenbedrijf en hij ziet zijn zoon al op negenjarige leeftijd als zijn opvolger. Ook Hanke is trots, maar is altijd overbezorgd naar haar oogappel.
Er komt veel leven op Gronings End met de komst van Barbara Voorst op de nabijgelegen boerderij Kwelderland. Barbara is sociaal een hopeloos geval, en is naar haar oom en tante gestuurd om een beetje 'heropgevoed' te worden. De strijdbare en woestgeklede Barbara zorgt voor veel kleur in het zo nuchtere noorden. Maar de stemming slaat helemaal om als de jonge Eelco een ernstig ongeluk krijgt. De toekomst van Hanke en Menso van Wieringen lijkt in gruzelementen te liggen en iedereen schijnt de moed te laten zakken. Maar dit dieptepunt komt ook een keerpunt, dat aan iedereen zal laten zien waar hun geluk ligt.

Trouwe lezeressen en lezers van Ynskje Penning uit Haren zullen ontdekken dat in deze roman personen voorkomen die ze kennen uit de boeken De Fokkema Heerd en Hoogland.

Dit boek is ook uitgebracht in de trilogie "Het altijd groene land". Klik hier voor een beschrijving.

Terug naar Romans
Reguliere uitgave:
  • ISBN 90-205-2278-7
  • NUGI 340
  • Uitgegeven in 1995 bij uitgeverij West-Friesland
Grote letter uitgave:
  • ISBN 90-364-1523-3
  • Uitgegeven in 1996 bij uitgeverij Grote Letter Bibliotheek
© Ynskje Penning. Het copyright van de getoonde omslagen ligt bij de uitgever.