Boreas

Cover: Aduma Borg

Per fiets bezoekt wijkverpleegster Margriet de Waal tijdens de oorlogsjaren haar patienten in het dorp Langeholt op de Veluwe. Als ze de onderduikers Kees en Jan ontmoet, slaat de vonk tussen haar en Kees over. Op de vlucht voor een razzia, overnacht ze met onderduiker Kees en de verzetsgroep in het bos. De dag erop zal een overval plaatsvinden en die nacht beloven ze elkaar eeuwige trouw.
Maar dan gaat het mis. Het plan is verraden en ook Margriet is niet meer veilig. Ze komt in Noord-Groningen terecht, bij de moeder van Jan en weet niet beter of Kees is gesneuveld bij de actie. Daar merkt ze dat ze zwanger is, maar Jan, die in werkelijkheid Ate heet, besluit dat hij wel voor haar en het kind zal zorgen. Maar daar is Margriet niet voor te porren. Gelukkig blijkt Ates moeder de touwtjes in handen te hebben. Zij zorgt voor haar en het ongeboren kind.
Na de bevalling van haar zoon, blijft Margriet op de hoeve en kan in het dorp ook als wijkverpleegster aan de slag. In datzelfde jaar krijgt Margriet een grote schok te verwerken!

"Boreas" is het eerste deel van een trilogie.

"Zephuros" is het tweede deel. Klik hier voor meer informatie.

"Aurora" is het derde deel, en is in voorbereiding. Klik hier voor meer informatie.

Terug naar Romans
Reguliere uitgave:
  • ISBN 978-90-5977-369-1
  • NUR 344
  • Uitgegeven in 2009 door VCL serie (onder uitgeverij Kok)
  • Zie ook: www.vclserie.nl
Grote letter uitgave:
  • ISBN 987-90-3642-6008
  • Uitgegeven in 2009 bij uitgeverij Grote Letter Bibliotheek
© Ynskje Penning. Het copyright van de getoonde omslagen ligt bij de uitgever.