Aduma Borg

Cover: Aduma Borg

Sofie Staal is de jongste dochter uit een gezin van vier kinderen. Na een tijd met haar ouders in het Westland te hebben gewoond, wordt hun boerderij opgekocht en verhuizen ze naar Gronings End, een boerderij in het noordelijkste stukje vaste land van Nederland. Sofie is huishoudkundige in het bejaardentehuis 'Zonnehof' en ze koopt een eigen huisje in het centrum van het dorp.
Op het werk gaat ze veel om met Lina Aduma. Als Lina jarig is, nodigt ze ook Sofie uit op haar tuinfeest op de boerderij Aduma Borg. Daar ontmoet ze Lina's broers: Nanno die medicijnen studeert en Sicco, een rustige man die de opvolger van zijn vader moet worden.
Nanno is erg onder de indruk van Sofie en weet haar voor zich te winnen. Als ze getrouwd zijn verdient Sofie de kost en verzorgt Nanno de huishouding en studeert. Zijn afstuderen blijft echter lang uit maar op aandringen van Sofie breekt de dag dan toch aan.
Iedereen is aanwezig en ze wachten in spanning tevergeefs op Nanno. Niemand weet waar hij is en het lijkt of hij van de aardbodem is verdwenen. Na een tijdje wordt er een jas en een muts van hem gevonden op het wad...

Wat is er gebeurd met Nanno en kan Sofie ooit nog gelukkig worden zonder hem?

"Aduma Borg" verscheen in 1999 als feuilleton in het Gronings Dagblad, in 1989 in het West Fries Dagblad, en in 2008 in het Dagblad van het Noorden.

Dit boek is samen met de twee andere 'borgenboeken' uitgebracht in de "Adumaborg trilogie". Klik hier voor een beschrijving.

Terug naar Romans
Reguliere uitgave:
  • ISBN 90-205-2405-4
  • NUGI 340
  • Uitgegeven in 1998 bij uitgeverij West-Friesland
Grote letter uitgave:
  • ISBN 90-5251-451-8
  • Uitgegeven in 1998 bij Iris Oirschot
© Ynskje Penning. Het copyright van de getoonde omslagen ligt bij de uitgever.